Івент для заступників директорів з навчально-виробничої роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

27 Серпня 2021

26 серпня 2021 року розпочався обласний педагогічний тиждень для керівних та педагогічних працівників ЗП(ПТ)О за темою: «Розвиток системи професійної освіти у регіоні: пріоритетні та цільові орієнтири». Цього дня відбувся очний івент для заступників директорів з навчально-виробничої роботи ЗП(ПТ)О на тему: «Реалізація компетентнісного підходу до проєктування змісту навчання як фактор розвитку ЗП(ПТ)О».

У роботі обласного заходу взяли участь представники Департаменту науки і освіти ХОДА, Управління Державної служби якості освіти у Харківській області. Представництво ЗП(ПТ)О – 100%.

Під час івенту було розглянуто кілька актуальних питань, зокрема:

  • Про розбудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти у ЗП(ПТ)О (Коваленко В.О., начальник відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти Управління Державної служби якості освіти у Харківській області).
  • Прозорість та інформаційна відкритість закладу освіти: норма закону чи вимога часу? (Скринник Т.В., головний спеціаліст відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти Управління Державної служби якості освіти у Харківській області).
  • Особливості організації освітнього процесу в ЗП(ПТ)О у 2021/2022 н.р. (Сологуб Н.Г., заступник директора НМЦ ПТО у Харківській області).
  • Роль старшого майстра у створенні умов для впровадження стандартів П(ПТ)О та формування Hard Skills у здобувачів професійної освіти (Назарець З.О., завідуюча лабораторією професійної підготовки НМЦ ПТО у Харківській області; Діденко О.В. та Зайцева Л.Є., методисти НМЦ ПТО у Харківській області).
  • Розширюємо горизонти: онлайн-сервіси дистанційної взаємодії для організації виробничого навчання як запорука формування професійних компетенцій (Дуброва І.В., методист НМЦ ПТО у Харківській області).
  • Актуальні проблеми професійного розвитку майстрів виробничого навчання (Блінкова І.І., методист НМЦ ПТО у Харківській області).
  • Компетентнісний підхід до проєктування освітніх програм для слухачів, які здобувають професійні кваліфікації на базі навчально-практичних центрів (Назарова Т.С., методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Харківській області).

Підбиваючи підсумок обласного заходу, Бєлкіна Наталя Віталіївна, головний спеціаліст відділу науки, вищої та професійної освіти управління науки, вищої, професійної освіти та кадрового забезпечення Департаменту науки і освіти ХОДА та Сологуб Наталія Григорівна, заступник директора НМЦ ПТО у Харківській області, наголосили на проблемних питаннях та завданнях, які негайно слід вирішити керівникам ЗП(ПТ)О перед початком нового навчального року.

Матеріали обласних масових заходів:Назарець З.О Блінкова І.І Всеукраїнський серпневий форум «Освіта України 30 без бар’єрів_ вектори якості та успіху» (1) Діденко О.В Дуброва І.В Зайцева Л.Є Коваленко В.О  Назарова Т.С Скринник Т.В Сологуб Н.Г. Шумік І. Серпнева конференція 2021 

Поділитися