Обласна школа кращого педагогічного досвіду для педагогічних працівників ЗП(ПТ)О професій харчової промисловості та торгівлі

3 Лютого 2022

3 лютого 2022 року на базі ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище будівництва» відбулася обласна школа кращого педагогічного досвіду для педагогічних працівників ЗП(ПТ)О професій харчової промисловості та торгівлі за темою: «Упровадження в освітній процес інноваційних технологій як ефективний засіб розвитку компетентностей здобувачів освіти».

У роботі обласного масового заходу взяли участь 33 педагогічних працівники ЗП(ПТ)О м. Харкова та Харківської області.

Освітяни із задоволенням прослухали виступ та переглянули презентацію майстра виробничого навчання ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище будівництва» Оксани БОРИСЕНКО на тему: «НАССР та безпечне харчування».

Учасники заходу були запрошені на екскурсію-ознайомлення з матеріально-технічною базою закладу освіти з професій «Кондитер» та «Кухар».

З метою популяризації сучасних тенденцій у харчовій промисловості, а також реалізації креативних здібностей в оформленні та подачі виробів за обраним творчим напрямком в кондитерському виробництві було проведено майстер-класи, під час яких продемонстровано сучасні технології виконання робіт.

Так, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище будівництва» Наталія УСАТЕНКО ознайомила присутніх з інформацією щодо розвитку сучасних тенденцій громадського харчування, а саме: з технологією молекулярної кухні, та провела майстер-клас з приготування еспуми.

Також Ольга СУПРУН, викладач ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище будівництва», провела майстер-клас з приготування зефірних виробів за заварною технологією шляхом прямого коментованого показу послідовності дій, прийомів, методів та форм професійної діяльності.

У процесі обговорення майстер-класів всі педагогічні працівники поділилися досвідом роботи щодо застосування інноваційних технологій у педагогічній діяльності.

Наприкінці заходу відбулося спілкування з учасниками обласної школи кращого педагогічного досвіду, проаналізовано пропозиції щодо розподілу годин за результатами навчання та обговорено процес впровадження Стандарту професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26 жовтня 2021 року №1133.

Презентація

1643882208894466

Поділитися