У Харківській області відбувся семінар-практикум для педагогічних працівників ПТНЗ з професій громадського харчування

24 Лютого 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA23 лютого 2016 року на базі Харківського професійного ліцею харчових технологій та торгівлі відбувся обласний семінар-практикум для педагогічних працівників ПТНЗ області з професій громадського харчування за темою «Розвиток професійної майстерності педагога як важлива складова підвищення якості підготовки майбутніх кваліфікованих робітників».

У роботі семінару взяли участь 30 педагогічних працівників із 22 ПТНЗ.

У ході проведення семінару були розглянуті такі питання:

  • використання нетрадиційних форм та методів навчання, як засобів активізації пізнавальної діяльності учнів (Яковенко Ю.О., методист НМЦ ПТО у Харківській області);
  • впровадження активних форм та методів в організацію навчального процесу учнів професій громадського харчування (з досвіду роботи) (Дрючкова Ю.Ю., майстер в/н ДНЗ «Харківське вище механіко-технологічне училище»);
  • розвиток пізнавальної активності учнів шляхом впровадження активних форм та методів навчання (з досвіду роботи) (Відіньова М.В., викладач Харківського професійного ліцею харчових технологій та торгівлі).

Майстер виробничого навчання Харківського професійного ліцею харчових технологій та торгівлі Коваленко О.В. продемонструвала всім присутнім фрагмент уроку виробничого навчання (вступний інструктаж) з професії «Кухар» за темою «Приготування прісного тіста та виробів з нього». У процесі вступного інструктажу майстер застосовувала мультимедійну презентацію та такі активні методи та форми: робота в групах, гра «Поле чудес», гра «Картинна галерея», гра «Вільний мікрофон».

Педагоги визначили ефективність та якість вступного інструктажу за заздалегідь підготовленими методистом НМЦ ПТО у Харківській області анкетами.

Поділитися