Школа позитивного педагогічного досвіду для педагогічних працівників ПТНЗ Харківської області з професії «Кухар»
8 Жовтня 2014
8 жовтня 2014 року на базі Харківського професійного ліцею швейного і хутрового виробництва відбулася школа позитивного педагогічного досвіду для педагогічних працівників ПТНЗ області з професії «Кухар» за темою «Вивчення та узагальнення досвіду роботи майстра виробничого навчання щодо застосування нових виробничих технологій на уроках виробничого навчання».
У роботі школи взяли участь 25 викладачів із 16 ПТНЗ області.
У ході проведення школи були розглянуті наступні питання:
– застосування нових виробничих технологій на уроках виробничого навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професії «Кухар; кондитер»;
– майстер-клас «Приготування холодних закусок з риби з використанням елементів молекулярної кухні»);
– про результати обласної контрольної роботи з професії «Кухар».
Майстер виробничого навчання Пащенко Н.Ю. ознайомила присутніх з інформацією щодо розвитку сучасних тенденцій громадського харчування, а саме з технологією молекулярної кухні, та продемонструвала процес створення червоної ікри технікою желатинізації. Усі присутні мали можливість взяти участь у процесі приготування ікри.
У процесі обговорення майстер-класу всі майстри виробничого навчання ПТНЗ області поділилися досвідом роботи щодо застосування новітніх технології в навчальних закладах з метою поліпшення якості підготовки кваліфікованих робітників.
У ході школи учасники також ознайомились із методичними розробками майстра виробничого навчання Пащенко Н.Ю.