У хліборобів Харківщини – надійна зміна

24 Квітня 2013

 24 квітня 2013 року на базі Краснокутського професійного аграрного ліцею відбувся обласний конкурс фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

Для участі у конкурсі прибули учні випускних груп з 16 ПТНЗ, які готують хліборобів. Конкурс відбувся у два тури: теоретичний і практичний.

Теоретичний тур передбачав перевірку знань з предметів «Агротехнологія», «Трактори», «Сільськогосподарські машини», «Комплексна система технічного обслуговування і ремонту сільськогосподарської техніки», «Правила дорожнього руху», «Охорона праці», включав виконання тестових завдань на персональному комп’ютері (60 питань).

Практичний тур складався з двох завдань і проводився на полі ліцею. Перше конкурсне практичне завдання включало в себе регулювання плуга на задану глибину оранки (45 балів). Друге конкурсне завдання передбачало управління трактором МТЗ80/82 з начіпними плугами та оранка земельної ділянки0,15 га(135 балів). Максимальна кількість балів за теоретичний та практичний тури – 240 балів.

Компетентним журі було підведено підсумки конкурсу і визначено переможців:

І місце – Плавник Сергій, учень Рокитненського професійного аграрного ліцею;

ІІ місце – Дудура Ярослав, учень Краснокутського професійного аграрного ліцею;

ІІІ місце – Котляров Станіслав, учень ДНЗ «Ізюмський професійний аграрний ліцей».

Аналізуючи результати обласного конкурсу, можна сказати, що всі конкурсанти одержали загальну кількість балів за обидва тури вищу за 50% від максимальної кількості балів. Це говорить про те, що учні мають належну практичну і теоретичну підготовку з даної професії.

Переможцям конкурсу були вручені:

  • І місце – планшет iP700;
  • ІІ місце – портативний DVD-програвач з ТВ-тюнером;
  • ІІІ місце – МР3-плейер.

Решта учнів отримали дипломи учасників.

Поділитися