Проект «Нелегкий ПРОРИВ легкої промисловості»

1 Березня 2016

0226-27 лютого 2016 року Національне Галузеве Партнерство Fashion Globus Ukraine  за підтримки Міністерства освіти і науки України у м. Києві  представили проект «Нелегкий ПРОРИВ  легкої промисловості», у якому брали участь учні та педагоги із 26 професійно-технічних навчальних закладів з усіх регіонів України, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників швейного напрямку та представили  38 колекцій одягу.

Суть даного проекту полягала у створенні сучасних жіночих, чоловічих та дитячих колекцій, адаптованих під масове виробництво. Головними критеріями оцінки колекцій були їх трендовість та технологічність.

Мета проекту полягала в: об`єднанні всіх суб`єктів легкої промисловості в єдиний живий комплекс (виробництва, училища, дизайнери, постачальники сировини та техніки тощо); зміна стереотипів сприйняття галузі з середини та в очах суспільства; орієнтація в кон`юктурі ринку споживачів та досвід швидкої реакції; підвищення престижу професій в швейній галузі; популяризація профтехосвіти.

У даному проекті Харківський професійний ліцей швейного і хутрового виробництва представив колекцію сучасного жіночого одягу – вечірній одяг з хутровими уборами, яка була створена під керівництвом директора навчального закладу Ткаченко Ніни Григорівни, старшого майстра Панченко Зої Віталіївни та майстрів в/н швейного і хутрового напрямку. Колекція посіла трете місце у номінації «Сучасні колекції  жіночого одягу. Вечірній одяг».

Державним професійно-технічним навчальним закладом «Харківське вище професійне училище сфери послуг» було представлено дві колекції: «Енергія стилю» (створена під керівництвом майстра в/н І категорії Шопіної Тетяни Павлівни), яка посіла 3 місце у номінації «Сучасні колекції чоловічого одягу»; «Фактура» (створена під керівництвом майстра в/н Жук Галини Василівни), лауреат конкурсу в номінації «Сучасні колекції жіночого одягу. Верхній одяг».

Вітаємо учасників з перемогою!

Поділитися