Відбулась Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція

24 Жовтня 2024

                                 24.10.2024 на базі Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти (кафедра технологій навчання, охорони праці та дизайну) в рамках ХVІ Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті» відбулась Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція на тему: «Актуальні підходи до охорони праці в професійній освіті. Концепція «безпеки 360 градусів», під час якої відбувся обмін досвідом і обговорення важливих питань, зокрема:

– сучасні підходи до охорони праці та безпеки освітнього процесу в ЗП(ПТ)О;

– реалізація принципів та вимог Концепції «Безпека 360 градусів» в процесі розбудови безпечного освітнього середовища;

– використання сучасних цифрових інструментів з охорони праці в ЗП(ПТ)О;

– актуальні виклики кібербезпеки та цифрової гігієни;

– організація навчання з питань охорони праці в ЗП(ПТ)О.

У роботі інтернет-конференції взяли участь науковці, педагоги та спеціалісти-практики в галузі охорони праці з різних регіонів України.

Серед 170 учасників – педагогічні працівники ЗП(ПТ)О м. Харкова та Харківської області.

Досвідом Харківського регіону щодо створення безпечного освітнього середовища ЗП(ПТ)О в умовах воєнного часу поділилась методист НМЦ ПТО у Харківській області Олена ДІДЕНКО, яка презентувала важелі безпечного освітнього середовища для набуття здоров’язбережувальної компетенції учасників освітнього процесу в 2024/2025 н.р. та приклади закладів професійної освіти, які впровадили комплекс заходів щодо облаштування захисних споруд цивільного захисту для організації безпечного простору під час змішаного навчання.

 

Поділитися