Обласний конкурс фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

30 Квітня 2014

29 квітня 2014 року на базі Дворічанського професійного аграрного ліцею відбувся обласний конкурс фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва». Урочисту частину відкрив директор Дворічанського професійного аграрного ліцею С.О.Косов. Привітав присутніх О.Г.Шахов, заступник голови Дворічанської державної адміністрації.

          Для участі у конкурсі прибули учні випускних груп 15 ПТНЗ, які готують хліборобів. Конкурс відбувався у два тури: теоритичний і практичний. З умовами конкурсу учасників познайомив В.А.Коваленко, заступник директора з навчально-виробничої роботи Чугуївського професійного аграрного ліцею, голова журі.

Теоретичний тур передбачав перевірку знань із предметів «Агротехнологія», «Трактори», «Сільськогосподарські машини», «Комплексна система технічного обслуговування і ремонту сільськогосподарської техніки», «Правила дорожнього руху», «Охорона праці» і включав виконання тестових завдань на персональному комп’юторі (60 питань).

Практичний тур складався з двох завдань і проводився на полі ліцею. Перше конкурсне завдання включало в себе регулювання плуга на задану глибину оранки (35 балів). Друге конкурсне завдання передбачало управління трактором МТЗ 80/82 з начіпними плугами та оранка земельної ділянки площею 0,16 га(145 балів). Максимальна загальна кількість балів за теоретичний та практичний тури – 240 балів.

Компетентним журі були оцінені конкурсні завдання. Після підбиття підсумків конкурсу було визначено переможців:

            I місце – Медяник Максим, учень Дворічанського професійного аграрного ліцею;

            II місце – Буряний Володимир, учень Старосалтівського професійного аграрного ліцею;

            III місце – Костиря Максим, учень Куп’янського професійного аграрного ліцею.

Переможцям конкурсу були вручені:

            I місце –  комп’ютерні колонки;

II місце – комп’ютерна гарнітура;

III місце – безпровідна оптична комп’ютерна миша.

Решта учнів отримали дипломи  учасників.

 

Поділитися