14 Серпня 2018

5 квітня 2018 року на базі  НМЦ ПТО у Харківській області відбулося засідання круглого столу, на якому були присутні 26 педпрацівників закладів професійної  (професійно-технічної) освіти, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників за професією «Кондитер». Тема круглого столу: «Упровадження в освітній процес Стандарту професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу за професією «Кондитер», який був затверджений наказом МОНУ від 27.12.2017 № 1691. У процесі роботи були розглянуті й обговорені такі питання:

  • визначення навчальних предметів, під час вивчення яких будуть сформовані необхідні компетентності загальнопрофесійного (базового) блоку, типової програми (або типовими програмами) підготовки кваліфікованих робітників за професією;
  • міжпредметний розподіл годин від їх загальної кількості, яка визначена типовим планом, залежно від тих компетентностей, що мають бути сформовані;
  • розробка відповідних освітніх програм навчальних предметів за модулями та кваліфікаціями;
  • встановлення послідовності вивчення навчальних предметів;
  • визначення форм проведення занять (теоретичні, ЛПР чи практичні роботи).

 

Поділитися