23 Січня 2020

27 листопада випала нагода розкрити свій творчий потенціал, професіоналізм, продемонструвати уміння та навички з компетенцій «Кулінарне та кондитерське мистецтво» 12 учням закладів професійної (професійно-технічної) освіти.Змагання відбувалося на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Харківське вище професійне училище будівництва», адміністрація якого разом з педагогічним колективом на високому рівні підготували робочі місця для виконання завдань Конкурсу.

Спонсорами конкурсу були Приватні акціонерні товариства «Харківська бісквітна фабрика» та «Кондитерська фабрика «Харків’янка».

Усі учасники доклали багато зусиль, щоб на високому рівні продемонструвати свої вміння, навички й творчий підхід при приготуванні закуски, кулешику та основної страви сучасної української кухні (компетенція «Кулінарне мистецтво»); десерту («Кондитерське мистецтво»).

Журі, до складу якого увійшли:

Із компетенції «Кулінарне мистецтво»:

  • Анісімов Г.Г., старший викладач, завідувач лабораторії приготування страв Харківського торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету;
  • Александров О.В., завідувач кафедрою харчових технологій Української інженерно-педагогічної академії;
  • Кузуб О.Л., шеф-кухар Арт-клубу «Корова».

Із компетенції «Кондитерське мистецтво»:

  • Богач Ольга Миколаївна, майстер з приготування кондитерських і солодких страв ресторану «Ті-АМО»;
  • Зайцев В’ячеслав Володимирович, майстер виробничого навчання Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості;
  • Жадан Юлія Володимирівна, шеф-кондитер кондитерського магазину «НАХЛЕБНІК»,

високо оцінило роботу учасників Конкурсу.

Переможцями Конкурсу стали:

Із компетенції «Кулінарне мистецтво»:

І місце – Акімова Світлана, учениця ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище будівництва»;

ІІ місце – Ковалевський Микита, учень Регіонального центру професійної освіти ресторанного, будівельного та автотранспортного сервісу Харківської області;

ІІІ місце – Старченко Ганна, учениця Чугуївського професійного ліцею.

Із компетенції «Кондитерське мистецтво»:

І місце – Божко Любов, учениця ДПТНЗ «Регіональний центр професійної освіти ресторанно-готельного, комунального господарства, торгівлі та дизайну»;

ІІ місце – Білоус Дарія, учениця ДНЗ «Ізюмський регіональний центр професійної освіти»;

ІІІ місце – Онищенко Аліна, учениця ДНЗ «Харківське вище професійне училище № 6».

Переможців Конкурсу нагородили цінними подарунками, золотою, срібною, бронзовою медалями та дипломами I, II, III ступенів, а учасники – сертифікатами та сувенірами.

Поділитися