Видано буклет «ПІДГОТОВКА СУЧАСНОГО КУХАРЯ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ »
27 Лютого 2023

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!
Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Харківській області видано буклет «ПІДГОТОВКА СУЧАСНОГО КУХАРЯ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ НА ПРИКЛАДІ ОПАНУВАННЯ ЗДОБУВАЧАМИ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ РЕЗУЛЬТАТУ НАВЧАННЯ PH 3 «ГОТУВАННЯ СТРАВ ІЗ ЯЄЦЬ, МОЛОКА ТА МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ» (автори: Наталія УСАТЕНКО, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище будівництва», Лариса ЗАЙЦЕВА, методист НМЦ ПТО у Харківської області).
У буклеті представлено методичну розробку з виробничого навчання за професією «Кухар» (Стандарт професійної (професійно-технічної) освіти 5122.I.56.10-2021, затверджений наказом МОНУ від 26.10.2021 №1133) для груп І-го курсу з теми: «Приготування та оформлення страв з яєць», де майстер виробничого навчання пропонує власний відеоконтент, озвучування якої виконано у програмі iSpring Free Cam.
На етапі актуалізації опорних знань і умінь запропоновано здобувачам освіти виконати інтерактивну вправу «Знайди пару» та гру «Скачки».
На етапі показу та пояснення прийомів трудової діяльності використано власний відеоконтент з приготування та оформлення страв з яєць:
- варіння яєць з шкаралупою (яйця «рідкі», яйця «в мішечок», яйця зварені «круто»);
- яйця зварені без шкаралупи «Яйця на грінках з шинкою»;
- приготування яєчної кашки;
- приготування яєчні натуральної;
- приготування яєчні з печерицями;
- приготування омлету натурального;
- приготування омлету змішаного;
- приготування омлету фаршированого;
- приготування пряжені;
- приготування страви «Орсіні» або «Яйця в хмарі»;
- приготування омлету «Пуляр».
З метою зробити матеріал максимально доступним, цікавим, наочним, крім відеоконтенту, для кращого засвоєння трудових прийомів розроблені інструкційно-технологічні картки з покроковою інструкцією виконання прийомів та приготування страв.
Додаткові завдання: виконати електронні вправи на платформі LearningApps, ігри «Хто хоче стати мільйонером?», «Простий порядок» з санітарної обробки яєць та ін.
Для автоматичного контролю виконання вправ на платформі LearningApps з теми «Приготування та оформлення страв з яєць» створена «Колекція вправ».
Повна версія за посиланням http://nmc.ptu.org.ua/elektronna-biblioteka/inshi-vidannya-pedpracivnikiv-ptnz-ta-metodistiv-nmc-pto/