Видано буклет «ПІДГОТОВКА СУЧАСНОГО КУХАРЯ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ »

27 Лютого 2023

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

               Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Харківській області видано буклет «ПІДГОТОВКА СУЧАСНОГО КУХАРЯ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ  НА ПРИКЛАДІ ОПАНУВАННЯ ЗДОБУВАЧАМИ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ РЕЗУЛЬТАТУ НАВЧАННЯ PH 3 «ГОТУВАННЯ СТРАВ  ІЗ ЯЄЦЬ, МОЛОКА ТА МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ»  (автори: Наталія УСАТЕНКО, майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище будівництва», Лариса ЗАЙЦЕВА, методист НМЦ ПТО у Харківської області).

У буклеті представлено методичну розробку з виробничого навчання за  професією «Кухар» (Стандарт професійної (професійно-технічної) освіти 5122.I.56.10-2021, затверджений наказом МОНУ від 26.10.2021 №1133) для груп І-го курсу з теми: «Приготування та оформлення страв з яєць», де майстер виробничого навчання пропонує власний відеоконтент, озвучування якої виконано у програмі iSpring Free Cam.

На етапі актуалізації опорних знань і умінь запропоновано здобувачам освіти виконати інтерактивну вправу «Знайди пару» та гру «Скачки».

На етапі показу та пояснення прийомів трудової діяльності  використано власний відеоконтент з приготування та оформлення страв з яєць:

  • варіння яєць з шкаралупою (яйця «рідкі», яйця «в мішечок», яйця зварені «круто»);
  • яйця зварені без шкаралупи «Яйця на грінках з шинкою»;
  • приготування яєчної кашки;
  • приготування яєчні натуральної;
  • приготування яєчні з печерицями;
  • приготування омлету натурального;
  • приготування омлету змішаного;
  • приготування омлету фаршированого;
  • приготування пряжені;
  • приготування страви «Орсіні» або «Яйця в хмарі»;
  • приготування омлету «Пуляр».

З метою зробити матеріал максимально доступним, цікавим, наочним, крім відеоконтенту, для кращого засвоєння трудових прийомів розроблені інструкційно-технологічні картки з покроковою інструкцією виконання прийомів та приготування страв.

Додаткові завдання: виконати електронні вправи на платформі  LearningApps, ігри «Хто хоче стати мільйонером?», «Простий порядок» з санітарної обробки яєць та ін.

Для автоматичного контролю виконання вправ на платформі LearningApps з теми «Приготування та оформлення страв з яєць» створена «Колекція вправ».

Повна версія за посиланням http://nmc.ptu.org.ua/elektronna-biblioteka/inshi-vidannya-pedpracivnikiv-ptnz-ta-metodistiv-nmc-pto/

 

Поділитися